ΗΠΑ: Διακόπηκε η δημοπρασία των προσωπικών εγγράφων του Γκέμπελς λόγω των μικρών προσφορών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Διακόπηκε η δημοπρασία των προσωπικών εγγράφων του Γκέμπελς λόγω των μικρών προσφορών

Διακόπηκε χθες η δημοπρασία των προσωπικών εγγράφων του υπουργού Προπαγάνδας του Γ' Ράιχ, Γιόζεφ Γκέμπελς, καθώς ο ιδιοκτήτης τους δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις προσφορές των πλειοδοτών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασίας.

Η δημοπρασία, την οποία καταδίκασε ο αμερικανικός σύλλογος Εβραίοι Επιζώντες του Ολοκαυτώματος, θα περιελάμβανε μια συλλογή από ερωτικές επιστολές του, ποιήματα, θεατρικά έργα, σχολικές εκθέσεις και μια πανεπιστημιακή διατριβή, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Alexander Historical Auctions, που ανέμενε ότι η πώληση θα απέφερε περισσότερα από 200.000 δολάρια.

Η δημοπρασία θα ολοκληρωνόταν σήμερα αλλά ο ιδιοκτήτης της συλλογής την απέσυρε όταν η μεγαλύτερη προσφορά έφθασε μόνο τα 130.000 δολάρια, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασίας.

Ως ιδιοκτήτης αναφέρεται μια ανώνυμη ελβετική εταιρεία, η οποία απέκτησε τα έγγραφα αφού είχαν προηγουμένως αλλάξει πολλές φορές χέρια. Όλα τα έγγραφα του Γκέμπελς ανήκουν στην εποχή πριν από την προσχώρησή του στο Ναζιστικό Κόμμα το 1924.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιείτο στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ και προκάλεσε την οργή των αμερικανών Εβραίων Επιζώντων του Ολοκαυτώματος, που υποστηρίζουν ότι τα έγγραφα ανήκουν σε μουσείο.

Ο Γκέμπελς, υπήρξε ένα από τα τελευταία μέλη του ενδότερου κύκλου της ναζιστικής ηγεσίας που παρέμεινε στο πλευρό του Χίτλερ μέχρι τέλους. Μία μέρα μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ, σκότωσε τα παιδιά του κι έπειτα αυτοκτόνησε μαζί με τη σύζυγό του.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ