Ο γερμανός πρόεδρος επικύρωσε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Ο γερμανός πρόεδρος επικύρωσε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας

Ο γερμανός πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ υπέγραψε σήμερα τα διατάγματα επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) και του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμφώνου. «Ο γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ υπέγραψε σήμερα το διάταγμα που επικυρώνει τη συμφωνία της 2ας Φεβρουαρίου 2012 που αφορά τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική προεδρία.

Νωρίτερα σήμερα οι χώρες μέλη της ευρωζώνης είχαν επικυρώσει στις Βρυξέλλες ένα παράρτημα στη συμφωνία που θεσπίζει τον ΕΜΣ λαμβάνοντας υπόψη τους την πρόσφατη απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, του ομοσπονδιακό γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης είχε εγκρίνει τη θέσπιση του ΕΜΣ με την προϋπόθεση ότι το γερμανικό κοινοβούλιο θα ενημερώνεται για οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με μια πιθανή αύξηση των κεφαλαίων του.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ