Αντίθετος ο ΔΣΑ στο νέο φορολογικό - Προαναγγέλλει κινητοποιήσεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Αντίθετος ο ΔΣΑ στο νέο φορολογικό - Προαναγγέλλει κινητοποιήσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο τού Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, εκφράζει τη ριζική αντίθεσή του στη φημολογούμενη κατάργηση τού αφορολόγητου ορίου και των λοιπών φορολογικών μέτρων, ενώ παράλληλα προαναγγέλλει κινητοποιήσεις.

Οι δικηγόροι της Αθήνας υπογραμμίζουν ότι «τα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλλονται, εάν εφαρμοσθούν -σε συνδυασμό με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την περικοπή μισθών, εφάπαξ κ.λπ.- σε εποχή βαθειάς ύφεσης, θέτουν εκτός επαγγέλματος και εξαθλιώνουν μεγάλο αριθμό δικηγόρων, ιδιαίτερα νέων και γυναικών».

Ακόμη, ο δικηγορικός κόσμος διαπιστώνει και καταγγέλλει ότι, ενώ «έχει έγκαιρα καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις για ένα πιο δίκαιο και αποτελεσματικό για τα δημόσια έσοδα φορολογικό σύστημα, αυτές δεν έχουν καν ληφθεί υπόψη».

Επίσης, σημειώνουν οι δικηγόροι ότι «οι προωθούμενες ρυθμίσεις είναι κρίκος στην αλυσίδα σειράς μέτρων που έχουν ληφθεί από την ψήφιση των μνημονίων και έπειτα, σε βάρος των δικαιωμάτων των εισοδηματικά ασθενέστερων στρωμάτων, σχετικά με την πρόσβασή τους στη Δικαιοσύνη».

Οι δικηγόροι ζητούν, πριν από τη λήψη των σχετικών αποφάσεων, να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τούς αρμόδιους υπουργούς.

Τέλος, ο ΔΣΑ καλεί τούς δικηγόρους σε εγρήγορση και δηλώνει ότι θα επιδιώξει κοινή δράση με τους άλλους επιστημονικούς φορείς (ΤΕΕ, ΙΣΑ κ.λπ.).

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ