Σλοβενία: Ο δήμαρχος της Λιουμπλιάνας στόχος αστυνομικής επιδρομής κατά της διαφθοράς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σλοβενία: Ο δήμαρχος της Λιουμπλιάνας στόχος αστυνομικής επιδρομής κατά της διαφθοράς

Η αστυνομία της Σλοβενίας που διεξάγει επιχειρήσεις κατά της διαφθοράς ερεύνησε το σπίτι του δημάρχου της πρωτεύουσας της χώρας Λιουμπλιάνας και έθεσε υπό κράτηση τον γιο του, μετέδωσε σήμερα το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο RTV Slo.

Σύμφωνα με μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία που δημοσιεύεται από την οικονομική εφημερίδα Finance, ο ίδιος ο δήμαρχος, ο Ζόραν Γιάνκοβιτς, είναι μεταξύ των προσώπων που τέθηκαν υπό κράτηση.

Άλλα πέντε πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση στη διάρκεια της επιδρομής, που πραγματοποιήθηκε σε συνολικά 21 τοποθεσίες στη Λιουμπλιάνα, περιλαμβανομένων γραφείων του δήμου.

Ο Γιάνκοβιτς είναι επίσης ο ηγέτης του κόμματος Θετική Σλοβενία, το οποίο κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Εντούτοις απέτυχε να σχηματίσει ένα κυβερνητικό συνασπισμό, ανοίγοντας το δρόμο για να σχηματίσει κυβέρνηση ο συντηρητικός ηγέτης Γιάνεζ Γιάνσα.

Σε βάρος του Γιάνκοβιτς διεξάγεται έρευνα για κατάχρηση εξουσίας στην οποία προέβη ώστε να διοχετεύσει κεφάλαια σε μια εταιρία την οποία ελέγχει.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ