Θεσσαλονίκη : Κινητοποιήσεις εφοριακών και τελωνειακών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Θεσσαλονίκη : Κινητοποιήσεις εφοριακών και τελωνειακών

Δίωρο συμβολικό αποκλεισμό της Διεύθυνσης Τελωνείων και της Β' ΔΟΥ πραγματοποίησαν τελωνειακοί και εφοριακοί, αναρτώντας πανό μπροστά στις εισόδους των κτιρίων. Οι εργαζόμενοι των δύο κλάδων διαμαρτύρονται για τις περικοπές των αποδοχών και την εφεδρεία και καταγγέλουν την "αποδυνάμωση των ελεγκτικών υπηρεσιών", στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, που πραγματοποιούν πανελλαδικά.

«Και αυτά τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα είναι μη αποδοτικά εάν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή και το παρεμπόριο. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που αυτή τη στιγμή αποδυναμώνονται με την εφεδρεία και από την άλλη φορτώνονται με τα επουσιώδη (τέλη, κλειδαρίθμους, επίδομα πετρελαίου, κ.α.) και δεν πέφτει το βάρος στο κυνήγι της μεγάλης φοροδιαφυγής για να πληρώσουν εκείνοι που έχουν, μπορούν και πρέπει να πληρώσουν» δήλωσε στο ΑΜΠΕ το μέλος της διοίκησης του συλλόγου εφοριακών Θεσσαλονίκης - Κιλκίς και Χαλκιδικής Πασχάλης Πάντσιος.

«Είμαστε ενάντιοι στην ασκούμενη οικονομική πολιτική,στην εφεδρεία και τις απολύσεις. Ο κλάδος έχει αποδεκατιστεί δε βγαίνουν οι βάρδιες. Στο τελωνείο Κήπων Εβρου π.χ. υπηρετούν 22 άτομα, όταν απέναντι στο τουρκικό τελωνείο εργάζονται 104 άτομα. Εδώ και έντεκα μήνες δεν έχουν εξοφληθεί υπερωρίες, νυχτερινά, κ.α. Πώς να δουλέψουμε με αυτές τις συνθήκες;» τονίζει το μέλος της διοίκησης της ένωσης τελωνειακών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Κωστας Πολυχρονιδης.

Οι συγκεντρώσεις διαλύθηκαν πριν από λίγη ώρα. Αντιπροσωπεία των τελωνειακών θα μεταβεί για περιφρούρηση της απεργίας στο τελωνείο των Ευζώνων και σε γειτονικά τελωνεία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ