Γερμανία: Μουσουλμάνοι διαδήλωσαν ειρηνικά κατά της αντιισλαμικής ταινίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γερμανία: Μουσουλμάνοι διαδήλωσαν ειρηνικά κατά της αντιισλαμικής ταινίας

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά σήμερα στο Φράιμπουργκ και το Μίνστερ διαμαρτυρόμενοι για την ερασιτεχνική αντιισλαμική ταινία που, όπως υποστηρίζουν, προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Στο Φράιμπουργκ, σχεδόν 800 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας ρυθμικά το σύνθημα "Αγαπώ τον προφήτη".

Οι αρχές της πόλης είχαν δώσει άδεια για τη διαδήλωση, την πρώτη που οργανώθηκε στη χώρα για την ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων"» Ωστόσο είχαν επιβάλει αυστηρούς όρους στους οργανωτές, όπως να μην έχουν μαζί τους επικίνδυνα αντικείμενα και να μην κρύβουν τα πρόσωπά τους.

"Ναι στην ελευθερία της έκφρασης, όχι στις προσβολές" έγραφαν σε πλακάτ και πανώ που είχαν μαζί τους.

Άλλες διαδηλώσεις έγιναν αργά το απόγευμα στο Μίνστερ και το Ανόβερο ενώ για αύριο είναι προγραμματισμένες δύο κινητοποιήσεις, στην Καρλσρούη και το Ντόρτμουντ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ