Στο πλευρό των Δικαστικών οι δικηγόροι της Αθήνας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Στο πλευρό των Δικαστικών οι δικηγόροι της Αθήνας

Τη στήριξή του στα αιτήματα των δικαστικών λειτουργών για την αποφυγή περαιτέρω περικοπών στις αποδοχές της χώρας, εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), κατά την τελευταία συνεδρίασή του, αφού συνεκτίμησε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της Δικαιοσύνης, εξ αφορμής και των διαρκώς προωθούμενων κυβερνητικών μέτρων «μνημονιακής» προέλευσης.

Παράλληλα, οι Αθηναίοι δικηγόροι επισημαίνουν την αναγκαιότητα «της προσεκτικής μισθολογικής μεταχείρισης των δικαστικών λειτουργών, για προφανείς λόγους και με τρόπο αντάξιο του λειτουργήματος που επιτελούν, πολλώ δε μάλλον ενόψει και της ρητής συνταγματικής αναγνώρισης και κατοχύρωσής της διά του άρθρου 88 του Συντάγματος».

Η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης, συνεχίζει ο ΔΣΑ, με κριτήρια «αμιγώς οικονομικά και πάνω στη βάση ευκαιριακών λογικών και αδιέξοδων πολιτικών αποσπασματικού χαρακτήρα υποβαθμίζει τη λειτουργία του θεσμού και παραβλέπει πλήρως την ιδιότητα της ειδικής μισθολογικής μεταχείρισης των δικαστικών λειτουργών ως εχέγγυου σύμφωνης με τους νόμους εκτέλεσης των καθηκόντων τους».

Ο ΔΣΑ διακηρύσσει, επίσης, την πρόθεσή του «να συμβάλλει με όλους τους συναρμόδιους φορείς στην προσπάθεια αναμόρφωσης της Δικαιοσύνης ως θεσμού, προς όφελος των δικαιωμάτων των πολιτών που προσφεύγουν στα δικαστήρια και, δυστυχώς, πλήττονται από τις χρόνιες δυσλειτουργίες του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης».

Βασικός στόχος, όπως επισημαίνει, εξακολουθεί να είναι «η εξάλειψη του συστημικού προβλήματος της καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης, για το οποίο επιβάλλεται να εντείνουν όλοι τις προσπάθειές τους, με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και ειλικρινή βούληση προσφοράς».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις 10.00 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών (αίθουσα εκδηλώσεων), προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, λόγω των δρομολογούμενων νέων περικοπών στις αποδοχές τους, όπου αναμένεται να προταθεί η παράτασή τους έως 6 Οκτωβρίου.

Ήδη, από 17 Σεπτεμβρίου, οι δικαστές της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης, όπως και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διακόπτουν τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων από τις 10.00 π.μ. έως 3.00 μ.μ., ενώ έχουν αναστείλει και τη δημοσίευση δικαστικών αποφάσεων.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ