Συρία: «Η αντιπολίτευση δεν θα επιτύχει την ανατροπή μου» προειδοποιεί ο πρόεδρος Άσαντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: «Η αντιπολίτευση δεν θα επιτύχει την ανατροπή μου» προειδοποιεί ο πρόεδρος Άσαντ

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ προειδοποίησε ότι η αντιπολίτευση δεν θα επιτύχει την ανατροπή του καθεστώτος του και εξαπέλυσε επίθεση κατά των γειτόνων της Συρίας κατηγορώντας τους ότι εξοπλίζουν τους αντάρτες, σύμφωνα με αποσπάσματα μιας από τις λιγοστές συνεντεύξεις του που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

"Οι αντάρτες ασκούν τρομοκρατία. Δεν είναι καθόλου δημοφιλείς στην κοινωνία...Στο τέλος δεν θα κερδίσουν", δήλωσε ο αλ Άσαντ στο ημιεπίσημο περιοδικό της Αιγύπτου Al Ahram Al Arabi.

Η συνέντευξη είναι η πρώτη που παραχωρείται σε αιγυπτιακό έντυπο τα τελευταία τρία χρόνια. Ο σύρος ηγέτης αντιμετωπίζει λαϊκή εξέγερση και την αυξανόμενη πίεση από χώρες όπως η Αίγυπτος να παραιτηθεί. Η συνέντευξη πρόκειται να δημοσιευτεί ολόκληρη αύριο Σάββατο.

"Η αλλαγή δεν μπορεί να επιτευχθεί απομακρύνοντας τον επικεφαλής του καθεστώτος ή με ξένη παρέμβαση. Φυσικά και θα χρειαστεί χρόνο η λύση. Ωστόσο, η πόρτα του διαλόγου είναι ακόμη ανοιχτή".

Αναφερόμενος στη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ο αλ Άσαντ είπε: "Εξοπλίζουν τους τρομοκράτες με όπλα και χρήματα με την ελπίδα να επαναλάβουν το λιβυκό μοντέλο...οι Καταριανοί ήταν γρήγοροι στην αναζωπύρωση της βίας".

Η Τουρκία, είπε ο ίδιος, έχει "χάσει πολλά" με το να έχει πάρει το μέρος της αντιπολίτευσης στις 19μηνες συγκρούσεις.

"Αυτή η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται καλά που έχει τοποθετηθεί μαζί με τα τουρκικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια".

Τα σχόλια του αλ Άσαντ δημοσιεύονται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της αντιπολίτευσης ότι τουλάχιστον 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν ανά τη Συρία, ότι σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται στα περίχωρα της πρωτεύουσας Δαμασκού, την βόρεια πόλη Χαλέπι και την κεντρική επαρχία Χομς.

Οι πληροφορίες που προέρχονται από τη Συρία είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν καθώς η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την πρόσβαση των περισσότερων ξένων μμε στις περιοχές των συγκρούσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ