Σιγκαπούρη: αναθεώρηση προβλέψεων του ΠΟΕ για την παγκόσμια εμπορική δραστηριότητα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σιγκαπούρη: αναθεώρηση προβλέψεων του ΠΟΕ για την παγκόσμια εμπορική δραστηριότητα

Σε δυσμενή αναθεώρηση των προβλέψεών του για την πορεία της παγκόσμιας εμπορικής δραστηριότητας προχώρησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΕ Πασκάλ Λαμί, το παγκόσμιο εμπόριο αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,5% το τρέχον έτος έναντι πρόβλεψης 3,7% και κατά 4,5% το 2013 έναντι προηγούμενης πρόβλεψης 5,6%, τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον κ.Λαμί, ο κύριος λόγος για την επιβράδυνση του παγκοσμίου εμπορίου αφορά στην κατάσταση στην Ευρώπη, ενώ οι ΗΠΑ εμφανίζουν χαμηλότερη του αναμενομένου δραστηριότητα και η Ιαπωνία "δεν είναι σε ιδιαίτερα καλή φόρμα".

Όπως επεσήμανε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία είναι ακόμη παρόντες και οι πιθανότητες είναι μάλλον αρνητικές παρά θετικές σχετικά με την περαιτέρω πορεία της.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ