Άμεση επίλυση σχολικών θεμάτων υποσχέθηκε ο Σαμαράς σε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΕΚ Γερμανίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Άμεση επίλυση σχολικών θεμάτων υποσχέθηκε ο Σαμαράς σε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΕΚ Γερμανίας

Τα θέματα που απασχολούν την ομογένεια στη Γερμανία, μεταξύ των οποίων το νέο κύμα μετανάστευσης, η εικόνα της χώρας μας στη γερμανική κοινωνία, η πολιτική και το σχολικό, συζήτησε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) στη Γερμανία, Κώστα Δημητρίου, την περασμένη εβδομάδα στη Φραγκφούρτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΚ, ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε την Ομοσπονδία και τις κοινότητες-μέλη της ανά την Γερμανία για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε να στηρίξουν τους νέους μετανάστες οι οποίοι έρχονται στη Γερμανία σε αναζήτηση εργασίας.

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε επίσης την ΟΕΚ Γερμανίας, και γενικότερα τον οργανωμένο Ελληνισμό της Διασποράς, για την πολύτιμη και ουσιαστική συμβολή του στη διαμόρφωση ενός θετικού κλίματος για την Ελλάδα τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα την περίοδο αυτή, ενώ ενθάρρυνε σχετικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες.

Ως ιδιαίτερα εποικοδομητικές και ωφέλιμες χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός τις επαφές της ηγεσίας της ΟΕΚ με την Καγκελάριο Μέρκελ, στο πλαίσιο τακτών συναντήσεων κορυφής για την πολιτική της ενσωμάτωσης, όπως και την συμμετοχή της Ομοσπονδίας στις ετήσιες συνεδριάσεις τής Μόνιμης Συνόδου της υπουργών Παιδείας των Ομόσπονδων Γερμανικών Κρατιδίων, όπου λαμβάνονται αποφάσεις αναφορικά με τα θέματα παιδείας των αποδήμων.

Κεντρική θέση στην συνομιλία με τον κ. Σαμαρά είχε το επίκαιρο θέμα της στελέχωσης των τμημάτων μητρικής γλώσσας, των δίγλωσσων και των αμιγώς ελληνικών σχολείων. Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΟΕΚ ότι ο Ελληνισμός της Γερμανίας μπορεί να περιμένει άμεσες λύσεις στο θέμα αυτό.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ