Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Άστον θα συναντηθεί με Ιρανό διαπραγματευτή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Άστον θα συναντηθεί με Ιρανό διαπραγματευτή

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ και απεσταλμένη των μεγάλων δυνάμεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα Κάθριν Άστον θα συναντηθεί αύριο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη με τον κύριο διαπραγματευτή του Ιράν για τα πυρηνικά Σαΐντ Τζαλιλί για πρώτη φορά από τη συνάντησή τους τον Ιούνιο στη Μόσχα, ώστε να προσπαθήσουν να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που έχει επέλθει στις διαπραγματεύσεις.

"Η κα Άστον θα συναντήσει τον δόκτορα Τζαλιλί αύριο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη", δήλωσε η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, εκπρόσωπος της Άστον.

Δεν πρόκειται για μια νέα επίσημη διαπραγματευτική σύνοδο, διευκρίνισε η ίδια, θα είναι ως επί το πλείστον "μια ευκαιρία για να επιμείνουμε άλλη μία φορά στο Ιράν" ότι πρέπει να "δείξει μεγαλύτερη ευελιξία" όσον αφορά τις προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι από την ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) την Άνοιξη.

Η σύνοδος αυτή πραγματοποιείται έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχαν στις αρχές Αυγούστου ο Τζαλιλί και η Άστον κατά την οποία οι δύο διαπραγματευτές συμφώνησαν να αφήσουν ένα χρονικό περιθώριο.

Η συνάντηση αυτή αρχικά προβλεπόταν να γίνει πριν από τα τέλη του Αυγούστου, αλλά είχε χρειαστεί να αναβληθεί πολλές φορές.

Ο Τζαλιλί βρίσκεται ήδη σήμερα στην Τουρκία, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ