Συρία: Υπουργική σύνοδος της "ομάδας επαφής" για τη Συρία στο Κάιρο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Υπουργική σύνοδος της "ομάδας επαφής" για τη Συρία στο Κάιρο

Ο νέος διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι θα συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο της "ομάδας επαφής" για τη Συρία, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Κάιρο, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Στην "ομάδα επαφής" συμμετέχει το Ιράν, το οποίο έχουν αποκλείσει οι Δυτικοί από κάθε διπλωματική πρωτοβουλία για τη συριακή κρίση, λόγω της υποστήριξής του προς το καθεστώς της Δαμασκού.

Τα τρία άλλα μέλη της "ομάδας επαφής", η Αίγυπτος, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία, εκτιμούν αντίθετα ότι η αποχώρηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-'Ασαντ είναι απαραίτητη για την επίλυση της κρίσης.

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, ο οποίος επίσης θα συμμετάσχει στη συνάντηση, δήλωσε στο ιρανικό πρακτορείο Isna ότι η Τεχεράνη ελπίζει να υπάρξει μια ισορροπία στους κόλπους της "ομάδας επαφής" με τη διεύρυνσή της και τη συμμετοχή σ' αυτήν δυο ακόμα χωρών που υποστηρίζουν το συριακό καθεστώς, το Ιράκ και τη Βενεζουέλα.

"Ελπίζουμε ότι, όπως έχει ζητήσει ο πρόεδρος Μόρσι, το Ιράκ και η Βενεζουέλα θα συμμετάσχουν στην ομάδα για να ενισχυθεί η αιγυπτιακή πρωτοβουλία", δήλωσε ο Σαλεχί.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ