Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών με τους εκπροσώπους της τρόικας για να καθοριστεί το πρόγραμμα επαφών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών με τους εκπροσώπους της τρόικας για να καθοριστεί το πρόγραμμα επαφών

Τηλεφωνική επικοινωνία με εκπροσώπους της τρόικας για να καθορισθεί το πρόγραμμα των επαφών και η άφιξή τους στην Κύπρο για τις διαπραγματεύσεις, θα έχει το απόγευμα ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Σιαρλή δήλωσε ότι το υπουργείο του έχει ετοιμάσει αρκετές και εναλλακτικές προτάσεις, οι οποίες θα τεθούν ενώπιον των κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων, προκειμένου να επιλεγούν οι πιο κατάλληλες και οι οποίες θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Βασικότερη επιδίωξη της κυπριακής κυβέρνησης είναι να αποκλειστεί η οριζόντια αποκοπή μισθών και ωφελημάτων των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και των συνταξιούχων. Για το λόγο αυτό επεξεργάζεται πρόταση κλιμακωτών αποκοπών και δίχτυ προστασίας για χαμηλά αμειβομένους.

Επίσης, ετοιμάζεται εναλλακτική πρόταση για να μην καταργηθεί ο 13ος μισθός, καθώς και για αναδιάρθρωση του θεσμού της ΑΤΑ, ώστε να αποφευχθεί η κατάργησή της. Στις επιδιώξεις της κυβέρνησης παραμένει και η επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής για ένα έως δύο χρόνια.

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», σύμφωνα με το οποίο η γενική λογίστρια με επιστολή της προειδοποιούσε για τον κίνδυνο στάσης πληρωμών, ο κύριος Σιαρλή ανέφερε ότι τουλάχιστον έως τις αρχές Δεκεμβρίου δεν υπάρχει κίνδυνος στάσης πληρωμών. Εχουμε, είπε, όλους τους μηχανισμούς για να μην βρεθεί το κράτος εκτεθειμένο. Τόνισε, επίσης, ότι ενδεχομένως στην επιστολή να μην έχουν ληφθεί υπόψη οι ανανεώσεις των βραχυπρόθεσμων δανείων ή η εξόφλησή τους με άλλα δάνεια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ