Αφγανιστάν: Βίαιη διαδήλωση στην Καμπούλ εναντίον της αντι-ισλαμικής ταινίας. - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανιστάν: Βίαιη διαδήλωση στην Καμπούλ εναντίον της αντι-ισλαμικής ταινίας.

Περισσότεροι από χίλιοι Αφγανοί διαδήλωσαν σήμερα βίαια εναντίον της προβολής αντι-ισλαμικής ταινίας, καίγοντας αυτοκίνητα της αστυνομίας σε οδική αρτηρία στην Καμπούλ όπου βρίσκονται οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αφγανικές αρχές.

Πρόκειται για την πρώτη βίαιη διαδήλωση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν εναντίον της ταινίας "Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων", η προβολή της οποίας έχει προκαλέσει βιαιότητες στη Λιβύη, την Υεμένη και το Σουδάν.

Στο μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Κυριακή στο Πακιστάν κατά της προβολής της ταινίας και οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Καράτσι όταν η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του αμερικανικού προξενείου.

Στη Λαχόρη οι διαδηλωτές υπολογίζονται στις έξι χιλιάδες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Κουέτα, το Μουλτάν και το Μουζαραμπάντ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ