Η Κική Δημουλά ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Μεσσήνης και τιμήθηκε με το χρυσό κλειδί της πόλης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Η Κική Δημουλά ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Μεσσήνης και τιμήθηκε με το χρυσό κλειδί της πόλης

Σε μια λιτή τελετή στο δημαρχείο Μεσσήνης, λόγω της κακοκαιρίας, η ποιήτρια Κική Δημουλά, που έλκει την καταγωγή της από την περιοχή, χθες βράδυ, ανακηρύχτηκε Επίτιμη Δημότης Μεσσήνης και της επιδόθηκε από το δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο το χρυσό κλειδί της πόλης.

Η ανακήρυξη της ακαδημαϊκού Κικής Δημουλά σε επίτιμη δημότη Μεσσήνης, πραγματοποιήθηκε ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της ποιητικής της αξίας.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, μιλώντας κατά την τελετή απονομή του χρυσού κλειδιού της πόλης, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την απλότητα, το χιούμορ και το λιτό λόγο της ποιήτριας, ενώ η ίδια η Κική Δημουλά, συγκινημένη, ευχαρίστησε για την τιμή και την αναγνώριση της εξ' αίματος σχέσης με την περιοχή και υπογράμμισε, ''δεν θα εξαρτώμαι από τα σαθρά αντικλείδια που μου δίνει η ελπίδα ότι κάθε όνειρο, απογοητευμένο από μένα, φεύγει και με κλειδώνει, είναι φυλακτό και μου εμφυσά ευλάβεια''.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μελοποιημένα ποιήματα που απέδωσε στο πιάνο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Διονύσης Μαλούχος, συνοδεύοντας την σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, ενώ η τιμώμενη ποιήτρια απήγγειλε ποιήματά της.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεσσήνη χρυσό κλειδί επίτιμη δημότης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ