Ολι Ρεν: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι στο πλευρό της Κύπρου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ολι Ρεν: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι στο πλευρό της Κύπρου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της Κύπρου σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, διαβεβαίωσε ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

Συζητούμε, ανέφερε, «πως μπορούμε με τον καλύτερο τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές προκλήσεις της Κύπρου».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ο κ. Ρεν , συνεργάζεται στενά και εποικοδομητικά με την Κυπριακή κυβέρνηση για να ξεπεραστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

Σε ερώτηση, πότε η Κύπρος και η τρόικα θα είναι έτοιμες να υπογράψουν «σχέδιο διάσωσης», ο κύριος Ρεν απάντησε ότι ο ίδιος δεν θα χρησιμοποιούσε τη λέξη διάσωση.

Αναφορικά με το κατά πόσο το μνημόνιο, που θα συμφωνηθεί θα προστατεύσει την κοινωνική συνοχή, που επιθυμεί η Κυπριακή κυβέρνηση, ο κ. Ρεν είπε ότι η κοινωνική δικαιοσύνη είναι πολύ σημαντική αρχή της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Αφού η Κύπρος χρειάζεται οικονομικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική αναπροσαρμογή «είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η κοινωνική δικαιοσύνη ως μια αρχή κλειδί σε αυτή την διαδικασία», κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ