Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο από το Γεννηματάς πήραν οι 20 Ρώσοι τραυματίες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο από το Γεννηματάς πήραν οι 20 Ρώσοι τραυματίες

Εξιτήριο από το νοσοκομείο Γεννηματάς πήραν 20 από τους Ρώσους τουρίστες που επέβαιναν στο λεωφορείο που ανετράπη το πρωί στην εθνική οδό Νέων Μουδανιών -Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις από τους 49 επιβάτες.

Στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν άμεσα 10 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία μετέφεραν 33 θύματα του τροχαίου (29 ήταν τραυματίες και 4 νεκροί )στα νοσοκομεία Γεννηματάς και ΑΧΕΠΑ.

Όπως ανέφερε το ΑΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείο Γεννηματάς , Παύλος Παπαδόπουλος, από τους 49 επιβάτες του λεωφορείου διακομίστηκαν στο Γεννηματάς 39 άτομα εκ των οποίων οι δύο ήταν νεκροί. «Από τους 37 εν ζωή οι 33 ήταν ενήλικες και τέσσερα παιδιά.

Από το νοσοκομείο αποχώρησαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθεια 20 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι 17 ( δύο ενήλικες και ένα παιδί) αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά. Κανείς από τους τραυματίες αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα και ήταν όλοι παρόντες λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης . Παρόλη την επίθεση που δέχεται το ΕΣΥ από διάφορους μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των τραυματιών που έφτασαν στο νοσοκομείο γύρω στις 5.20 το πρωί» επισήμανε ο κ Παπαδόπουλος .

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ διακομίστηκαν οι υπόλοιποι 9 τραυματίες και 2 νεκροί μέσω ΕΚΑΒ.Από αυτούς, δύο αντιμετωπίσθηκαν χειρουργικά και βρίσκονται εκτός κινδύνου, ένας τραυματίας με κάταγμα Α4 βρίσκεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, και 6 τραυματίες με θλαστικά τραύματα και μικροκατάγματα νοσηλεύονται για παρακολούθηση σε καλή γενική κατάσταση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ