Ο ποδηλάτης που βρήκε τη νεκρή οικογένεια στις Αλπεις μιλά για πρώτη φορά για το έγκλημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βρετανός ποδηλάτης που εντόπισε τους νεκρούς του εγκλήματος στο Σεβαλίν, στις γαλλικές Άλπεις, μίλησε σήμερα για πρώτη φορά στη βρετανική τηλεόραση, στην οποία διηγήθηκε ότι η σκηνή του εγκλήματος θύμιζε αστυνομική σειρά.

«Υπήρχε πολύ αίμα και κεφάλια με τραύματα από σφαίρες», δήλωσε στο δίκτυο BBC o Μπρετ Μάρτιν, απόστρατος της RAF.

«Έμοιαζε με σκηνή από την αστυνομική σειρά CSI», πρόσθεσε.

Στις 5 Σεπτεμβρίου ο 50χρονος Σάαντ αλ Χίλι, η 47χρονη σύζυγός του Ίκμπαλ και η 74χρονη μητέρα της, σουηδικής υπηκοότητας, σκοτώθηκαν στο Σεβαλίν, στις γαλλικές Άλπεις, όπως και ένας Γάλλος ποδηλάτης, ο οποίος φαίνεται ότι ήταν παράπλευρη απώλεια. Τα δύο κοριτσάκια του ζευγαριού ηλικίας 4 και 7 ετών αντίστοιχα επέζησαν, αλλά το μεγαλύτερο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Γκρενόμπλ σε σοβαρή κατάσταση.

Παράλληλα σήμερα το μεσημέρι ο εισαγγελέας του Ανεσί, ο οποίος έχει επιφορτιστεί στη Γαλλία με την έρευνα του εγκλήματος, έφτασε στην κομητεία του Σάρεϊ, στη Βρετανία, όπου κατοικούσε η οικογένεια αλ Χίλι.

Ο Ερίκ Μαγιό, συνοδευόμενος από τον Μισέλ Μολέν, τον έναν από τους δύο δικαστές που έχουν επιφορτιστεί με την έρευνα, μετέβησαν αμέσως στην έδρα της αστυνομίας του Σάρεϊ.

Ο Μαγιό δήλωσε χθες ότι η αστυνομία επικεντρώνει τις έρευνές της σε τρεις υποθέσεις: στην οικογένεια, στο επάγγελμα του πατέρα και στο Ιράκ, χώρα καταγωγής των αλ Χίλι.

Η αστυνομία ελπίζει ότι οι έρευνες σε βάθος που θα διεξαχθούν στο σπίτι των αλ Χίλι στο Κλέιγκεϊτ, στο Σάρεϊ, θα οδηγήσει και σε άλλες υποθέσεις ή ακόμη και σε απαντήσεις.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ