Γερμανία: Υπογράφησαν αλλά δεν επικυρώθηκαν ακόμη οι συνθήκες για τη σύσταση του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γερμανία: Υπογράφησαν αλλά δεν επικυρώθηκαν ακόμη οι συνθήκες για τη σύσταση του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ υπέγραψε σήμερα το νόμο για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αλλά η επικύρωση του ταμείου διάσωσης από το Βερολίνο δεν θα ολοκληρωθεί προτού η κυβέρνηση εφαρμόσει τους όρους που της έχει θέσει το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

«Ο πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ σήμερα εξέδωσε τους νόμους του αποκαλούμενου σχεδίου διάσωσης», ανέφερε το γραφείο του, προσθέτοντας ότι στους νόμους αυτούς περιλαμβάνεται και το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πάντως ότι η επίσημη επικύρωση δεν θα ολοκληρωθεί παρά μόνο όταν η κυβέρνηση εφαρμόσει τους όρους που έθεσε το Συνταγματικό Δικαστήριο.

«Για να τεθεί σε εφαρμογή η συνθήκη του ΕΜΣ χρειάζεται ακόμη η επικύρωση από τον πρόεδρο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ