Η Χαμάς καλεί τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη για την ταινία που προσβάλει τους μουσουλμάνους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Χαμάς καλεί τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη για την ταινία που προσβάλει τους μουσουλμάνους

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγιε, κάλεσε σήμερα την αμερικανική κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από τους μουσουλμάνους για τη μετάδοση της ταινίας που γυρίστηκε στις ΗΠΑ και θεωρείται προσβλητική για το ισλάμ.

Την ίδια ώρα ο υπουργός του Ουάκφ (μουσουλμανική κληρονομιά) Ισμαήλ Ραντουάν καλούσε τους εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την έδρα της κυβέρνησης, στην πόλη της Γάζας, «να μποϊκοτάρουν τα αμερικανικά προϊόντα» και να διαδηλώσουν ξανά μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες και πανώ στα οποία είχαν γράψει συνθήματα όπως «θα θυσιαζόμασταν όλοι για εσένα, προφήτη του Θεού» και «Πού είστε, μουσουλμάνοι, όταν προσβάλουν τον προφήτη σας;».

Από την πλευρά του ο Χανίγιε, υποδεχόμενος μια αντιπροσωπεία Αιγυπτίων, καταδίκασε την ταινία "που προσβάλει τον προφήτη ο οποίος ενσαρκώνεται από έναν Αμερικανό ηθοποιό».

Την Τετάρτη δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γάζα εναντίον των ΗΠΑ, έκαψαν αμερικανικές σημαίες και φωτογραφίες του Αμερικανού πάστορα Τέρι Τζόουνς ο οποίος υπερασπίστηκε την επίμαχη ταινία.

Στο Τελ Αβίβ περίπου 60 Άραβες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» και των παραγωγών της.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ