Η ΕΕ καταδικάζει την επίθεση κατά του προξενείου των ΗΠΑ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η ΕΕ καταδικάζει την επίθεση κατά του προξενείου των ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε σήμερα τις λιβυκές αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των διπλωματών και των ξένων εργαζομένων στη Λιβύη, καταδικάζοντας την επίθεση που έγινε χθες κατά του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη.

Σε ανακοινωσή της η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον δήλωσε ότι είναι "βαθιά συγκλονισμένη" από την επίθεση στην οποία τέσσερις Αμερικανοί σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του πρεσβευτή Κρις Στίβενς.

Καλεί «τη Λιβύη να λάβει χωρίς καθυστέρηση όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής όλων των διπλωματών και ξένων εργαζομένων στη Λιβύη», και να εργαστεί εντατικά «για να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για αυτές τις δολοφονίες».

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, ένας ανώτερος Ευρωπαίος διπλωμάτης διαμαρτυρήθηκε για το ότι οι λιβυκές υπηρεσίες ασφαλείας «δεν κατάφεραν να προστατεύσουν αποτελεσματικά» το προξενείο των ΗΠΑ, λέγοντας ότι ήταν μια υποχρέωση που απορρέει από τη Σύμβαση της Βιέννης .

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς , καταδίκασε έντονα την επίθεση, σημειώνοντας ότι ο διπλωμάτης και οι τρεις Αμερικανοί υπάλληλοι ήταν στη Λιβύη για «να βοηθήσουν τη χώρα να ανακτήσει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ