Νεό αρνητικό ρεκόρ για την ιταλική οικονομία: μειωμένο το ΑΕΠ και οι οικογενειακές δαπάνες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νεό αρνητικό ρεκόρ για την ιταλική οικονομία: μειωμένο το ΑΕΠ και οι οικογενειακές δαπάνες

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώνει η ιταλική οικονομία: κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 2,6%, ενώ οι μέχρι τώρα προβλέψεις έκαναν λόγο για πτώση του κατά 2,5%.

Οι σχολιαστές αναφέρουν πως, σε ό,τι αφορά τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία κατέγραψαν σαφώς θετικότερα στοιχεία. Μόνον η Ισπανία σημείωσε αρνητικότερη επίδοση.

Ο μέσος όρος της κάμψης, στην ζώνη του ευρώ κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν 0,5%.

Σε ό,τι αφορά τις ιταλικές οικογένειες, η κατανάλωση από τον φετινό Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο σημείωσε πτώση κατά 3,5%. Η συρρίκνωση στα αγαθά διαρκείας αγγίζει το 10%.

Σε σχέση τέλος με το σύνολο των επενδύσεων, ο τομέας των μέσων μεταφοράς σημείωσε πτώση 3,8%, ο κατασκευαστικός τομέας σημειώνει πτώση 6,3%, ενώ οι επενδύσεις στο σύνολο του ιταλικού βιομηχανικού τομέα μειώθηκαν κατά 6%.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ