Ο Νίγηρας αρνείται ότι συμφώνησε να επιτρέψει στον Σααντί Καντάφι να εγκαταλείψει τη χώρα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Νίγηρας αρνείται ότι συμφώνησε να επιτρέψει στον Σααντί Καντάφι να εγκαταλείψει τη χώρα

Ο Νίγηρας διέψευσε χθες τις πληροφορίες ότι συμφώνησε να επιτρέψει στον Σααντί Καντάφι, έναν από τους γιους του εκλιπόντος ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, να εγκαταλείψει τη δυτικοαφρικανική χώρα όπου βρίσκεται υπό κατ΄οίκον περιορισμό από πέρυσι που εγκατέλειψε τη Λιβύη.

Ο δικηγόρος του Νικ Κάουφμαν, είχε δηλώσει νωρίτερα στο τηλεοπτικό δίκτυο France 24 ότι ο Νίγηρας συμφώνησε να επιτρέψει στον Σααντί Καντάφι, ο οποίος έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο σε διάφορες χώρες, να εγκαταλείψει το έδαφος της δυτικοαφρικανικής χώρας.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας και πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αλλά καταζητείται από τη Λιβύη για να δικαστεί για απόκτηση αγαθών δια της βίας και μέσω εκβιασμών όσο διάστημα ήταν πρόεδρος της Λιβυκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Βάσει απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Σααντί Καντάφι δεν έχει το δικαίωμα να ταξιδεύει ενώ έχουν δημευτεί τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο αδελφός του, Σαΐφ αλ-Ισλάμ, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αναμένεται να δικαστεί στη Λιβύη προς το τέλος του έτους για εγκλήματα πολέμου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ