Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ απελαύνει το ξένο προσωπικό της οργάνωσης Save the Children - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ απελαύνει το ξένο προσωπικό της οργάνωσης Save the Children

Το Πακιστάν απελαύνει το ξένο προσωπικό της οργάνωσης αρωγής Save the Children, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της οργάνωσης, σε μια απόφαση που φαίνεται ότι συνδέεται με τις υποψίες της κυβέρνησης ότι η εν λόγω φιλανθρωπική οργάνωση βοήθησε αμερικανούς κατασκόπους που κυνηγούσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

To υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε την οργάνωση ότι οι έξι ξένοι εργαζόμενοί της πρέπει να εγκαταλείψουν το Πακιστάν μέσα σε δύο εβδομάδες, δήλωσε ο Γουλάμ Κάντρι, ο διευθυντής σχεδιασμού προγραμμάτων και επικοινωνιών της οργάνωσης.

Το υπουργείο δεν αιτιολόγησε την απόφαση, πρόσθεσε ο Κάντρι. Αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Η κυβέρνηση υποψιάζεται την οργάνωση Save the Children και άλλες οργανώσεις αρωγής εξαιτίας δημοσιευμάτων των μέσων ενημέρωσης ότι οι οργανώσεις αυτές είχαν έρθει σε επαφή μ' ένα πακιστανό γιατρό, τον Σακίλ Αφρίντι, ο οποίος βοήθησε τη CIA να εντοπίσει και να σκοτώσει τον Μπιν Λάντεν.

"Οι ισχυρισμοί που εμφανίσθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, ότι ο Αφρίντι δούλευε με τη Save the Children, ότι ο Αφρίντι συστήθηκε στη CIA από το προσωπικό μας, δεν υπάρχει καμιά αλήθεια σ' αυτούς τους ισχυρισμούς και καμιά συγκεκριμένη απόδειξη που να τους στηρίζει", δήλωσε ο Κάντρι.

Η Save the Children εργάζεται στο Πακιστάν εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια και απασχολεί περισσότερους από 2.000 Πακιστανούς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ