Συρία: Ο Άσαντ χαιρετίζει τη δράση της ΔΕΕΣ όσο παραμείνει "αμερόληπτη" - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Ο Άσαντ χαιρετίζει τη δράση της ΔΕΕΣ όσο παραμείνει "αμερόληπτη"

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ διαβεβαίωσε σήμερα κατά τη συνάντησή του στη Δαμασκό με τον νέο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) πως υποστηρίζει τη δράση της οργάνωσης επί του πεδίου εφόσον παραμένει "αμερόληπτη" και "ανεξάρτητη".

"Ο πρόεδρος Άσαντ δήλωσε στον πρόεδρο της ΔΕΕΣ πως χαιρετίζει τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις που διεξάγονται από την επιτροπή στη Συρία όσο αυτή παραμένει ανεξάρτητη και αμερόληπτη", μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της ΔΕΕΣ Πέτερ Μάουρερ χαιρέτισε "τη βούληση της συριακής κυβέρνησης να συνεργαστεί" και την "εμπιστοσύνη που αποκαταστάθηκε" ανάμεσα στη Δαμασκό και τον οργανισμό, σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε "η δημιουργία των μηχανισμών που είναι απαραίτητοι για να ενισχυθεί αυτή η συνεργασία", διευκρίνισε το πρακτορείο.

Ο Μάουρερ έφτασε χθες το βράδυ στη συριακή πρωτεύουσα για την πρώτη επίσκεψή του μετά το διορισμό του ως διαδόχου του Γιάκομπ Κέλενμπεργκερ την 1η Ιουλίου, δήλωσε η εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ στη Δαμασκό Ραμπάμπ Ριφάι.

Σύμφωνα με τη ΔΕΕΣ, εκτός από τον Άσαντ ο Μάουρερ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ, τον υπουργό Εσωτερικών Μοχάμαντ αλ Σάαρ, τον υπουργό Υγείας Σάαντ Αμπντελσαλάμ Νάγεφ και τον υφυπουργό αρμόδιο για τις Υποθέσεις της Εθνικής Συμφιλίωσης Άλι Χαϊντάρ.

Η επίσκεψη, που πρόκειται να διαρκέσει ως την Πέμπτη, "έχει θέμα τις αυξημένες ανθρωπιστικές ανάγκες και θα επιτρέψει να υπενθυμιστούν στους εμπολέμους τα καθήκοντά τους βάσει του διεθνούς δικαίου που συνδέεται με την προστασία των αμάχων", σύμφωνα με την Ριφάι.

Η ίδια πρόσθεσε πως ο Μάουρερ μπορεί να πραγματοποιήσει μια "επίσκεψη στο πεδίο", χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Μάουρερ είχε διευκρινίσει πως θα εξετάσει τη δυνατότητα να επισκεφθεί "ένα μεγαλύτερο αριθμό προσώπων που κρατούνται στη Συρία" και είχε υπογραμμίσει "την επιτακτική ανάγκη να βοηθηθούν οι άμαχοι που πλήττονται από τις εχθροπραξίες".

Από την αρχή του χρόνου, η ΔΕΕΣ και η συριακή Ερυθρά Ημισέληνος έχουν διανείμει βοήθεια σε περισσότερα από 800.000 πρόσωπα, κυρίως εκτοπισμένους, και έχουν εξασφαλίσει την προμήθεια πόσιμου νερού σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία Μπασάρ Αλ Άσαντ δράση ΔΕΕΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ