Ισπανία: Επιχείρηση για τη μεταφορά 81 λαθρομεταναστών από ακατοίκητη νησίδα κοντά στις μαροκινές ακτές - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισπανία: Επιχείρηση για τη μεταφορά 81 λαθρομεταναστών από ακατοίκητη νησίδα κοντά στις μαροκινές ακτές

Οι ισπανικές και μαροκινές δυνάμεις απομάκρυναν στη διάρκεια της νύχτας τους 81 λαθρομετανάστες που βρίσκονταν σε ισπανική νησίδα πολύ κοντά στις ακτές του Μαρόκου, αφού είχαν νωρίτερα μεταφέρει έξι γυναίκες και παιδιά, ανακοίνωσε η ισπανική Πολιτοφυλακή.

"Τα παιδιά και οι γυναίκες είχαν ήδη μεταφερθεί και οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν τα ξημερώματα", ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πολιτοφυλακής, εξηγώντας πως η επιχείρηση διεξήχθη "χωρίς επεισόδια από τις ισπανικές και μαροκινές αρχές".

"Επρεπε απλώς να απομακρυνθούν γιατί κινδύνευαν στη νησίδα αυτή", τόνισε ο ίδιος.

Χθες Δευτέρα εξήντα οκτώ λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έφτασαν κολυμπώντας στην ισπανική βραχονησίδα Ισλα ντε Τιέρα, τριάντα μέτρα από τις ακτές του Μαρόκου στη Μεσόγειο.

Την περασμένη Τετάρτη, 29 μετανάστες από τους οποίους οι τρεις παιδιά και οι τρεις έγκυες, είχαν φτάσει με σκάφος στο ακατοίκητο μικρό,που ανήκει στο Αρχιπέλαγος Αλουθέμας κοντά στον ισπανικό θύλακο Μελίγια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ