Πτώση τζίρου και ζημίες εμφάνισε ο όμιλος εταιρειών της Μοχλός, στο πρώτο εξάμηνο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Πτώση τζίρου και ζημίες εμφάνισε ο όμιλος εταιρειών της Μοχλός, στο πρώτο εξάμηνο

Σε 1,68 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του ομίλου εταιρειών της Μοχλός ΑΕ, στο πρώτο εξάμηνο του 2012 έναντι 13,59 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο 2011. Σε εταιρικό επίπεδο ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 2,57 εκατ. ευρώ, έναντι 8,50 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα σε επίπεδο ομίλου –EBITDA- για το πρώτο εξάμηνο 2012 διαμορφώθηκαν σε ζημίες 2,32 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 288.000 ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο 2011, ενώ σε εταιρικό επίπεδο ανήλθαν σε ζημίες 1,66 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 856.000 ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο 2011.

Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων σε επίπεδο ομίλου διαμορφώθηκε σε 68,74 εκατ. ευρώ, έναντι 70,6 εκατ. ευρώ της 30/6/2011. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου στο τέλος της χρήσης 2011 ανερχόταν σε 120,78 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση εξακολουθεί να επηρεάζει τα αποτελέσματα του ομίλου, δεδομένου ότι ο κατασκευαστικός κλάδος που δραστηριοποιούνται οι εταιρείες του ομίλου, έχει πληγεί περισσότερο από άλλους κλάδους. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του ομίλου, εντείνει τις προσπάθειές της για την ανάληψη δημοσίων έργων στον κατασκευαστικό τομέα πέραν αυτών που έχει ήδη αναλάβει.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ