Βουλγαρία: "Οδύσσεια" αναμονής για τους καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βουλγαρία: "Οδύσσεια" αναμονής για τους καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία

Εβδομάδες και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και μήνες αναγκάζονται να περιμένουν οι καρκινοπαθείς στη Βουλγαρία προκειμένου να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό αλλά και σε εξοπλισμό, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν γιατροί της χώρας.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να καταρτίζουμε λίστες αναμονής για τους ασθενείς, καθώς η Βουλγαρία αντιμετωπίζει χρόνια έλλειψη ειδικών ογκολόγων. Να σημειωθεί ότι οι ογκολόγοι δεν ξεπερνούν τους 100 για όλες τις μονάδες της χώρας» δήλωσε η γιατρός Κονστάντα Τίμτσεβα σε εκδήλωση της Βουλγαρικής Ένωσης Κλινικής Ογκολογίας.

Περισσότεροι από 6200 Βούλγαροι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite", υποβάλλονται κάθε χρόνο σε χημειοθεραπεία. Πολλοί καρκινοπαθείς και οι οικογένειές τους, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, αισθάνονται συχνά εγκαταλελειμμένοι στον αγώνα που δίνουν για να κρατηθούν στη ζωή, ενώ μεγάλη είναι και η ψυχολογική πίεση που αισθάνονται.

Σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπου η χορήγηση φαρμάκων για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης ασθένειας θεωρείται δεδομένη, πολλοί ασθενείς στη Βουλγαρία αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα με τις προμήθειες σε φάρμακα ειδικά για την καταπολέμηση της νόσου, ενώ ελλιπής είναι και η ψυχολογική στήριξη των ασθενών και των συγγενών τους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ