Εξαιρετικές οι σχέσεις Ουάσιγκτον- Πρίστινας, τονίζει η Αμερικανίδα πρέσβης Τρέισι Τζέικομπσον - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Εξαιρετικές οι σχέσεις Ουάσιγκτον- Πρίστινας, τονίζει η Αμερικανίδα πρέσβης Τρέισι Τζέικομπσον

Εξαιρετικές χαρακτήρισε η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στο Κόσοβο Τρέισι Τζέικομπσον τη συνεργασία και τις διμερείς σχέσεις Ουάσιγκτον- Πρίστινας, μετά τη συνάντηση που είχε, χθες, με τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου Ενβέρ Χοτζάι.

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης χαρακτήρισε ιστορικό επίτευγμα τον τερματισμό της επιτηρούμενης ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ενώ σε ό,τι αφορά το μέλλον του διαλόγου μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας, εκτίμησε πως θα οδηγήσει σε αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Η επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Πρίστινα υπογράμμισε ακόμη πως η χώρα της θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια του Κοσόβου για ευρύτερη διεθνή αναγνώριση και δεσμεύτηκε για στήριξη από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για τη δημιουργία διπλωματικής ακαδημίας στο Κόσοβο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ