Άννα Διαμαντοπούλου: «Για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις απαιτείται χρόνος και εμπιστοσύνη» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Άννα Διαμαντοπούλου: «Για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις απαιτείται χρόνος και εμπιστοσύνη»

Ο χρόνος και η εμπιστοσύνη αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για μια μεταρρύθμιση και οι αλλαγές αυτές στην Ελλάδα έγιναν σε ένα κλίμα αρνητικό καθώς σχεδόν καθημερινά κάποιος ευρωπαίος πολιτικός έκανε αρνητικές δηλώσεις για την Ελλάδα, επισήμανε η Ελληνίδα πρώην υπουργός και πρώην Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Άννα Διαμαντοπούλου, σε σημερινή εισήγησή της στο «Ευρωπαϊκό Φόρουμ Άλπμπαχ», στο ορεινό θέρετρο Άλπμπαχ του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου.

«Παράλληλα ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, ενώ ψήφιζαν τους νόμους δήλωναν αντίθετοι με την ουσία τους και η έλλειψη χρόνου οδήγησε σε έλλειμμα εμπιστοσύνης τόσο μεταξύ Ελλήνων πολιτικών και πολιτών όσο και μεταξύ Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτικών», πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο «Φόρουμ».

Στη διεθνή αυτή διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο από το 1945 και μετά, συμμετέχουν φέτος εκατοντάδες προσωπικότητες της πολιτικής, της οικονομίας και της επιστήμης από 50 χώρες -ανάμεσά τους στις σημερινές εργασίες συμμετείχαν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν- που συζητούν ζητήματα της διεθνούς επικαιρότητας, έχοντας φέτος ως γενικό θέμα «Προσδοκίες: Το μέλλον της νεολαίας».

Στην ομιλία της, η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε ανιστόρητη την ταύτιση της θυσίας της Ιφιγένειας με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνοντας πως όσοι μιλούν για έξοδο της Ελλάδας ανοίγουν την πόρτα για το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: ποιος θα είναι ο επόμενος, ο μεθεπόμενος κλπ.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στην αναγκαιότητα της πολιτικής ένωσης στο επίπεδο της Ευρώπης και στους τέσσερις πυλώνες στους οποίους θα πρέπει να βασίζεται όπως επίσης και στην ανάγκη κεντρικού συντονισμού μιας οικονομικής πολιτικής και στα απαραίτητα στηρίγματά της, ενώ ανέλυσε την ανάγκη να υπάρξει στο εξής χρόνος και εμπιστοσύνη, ώστε οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις να έχουν αποτέλεσμα, παραπέμποντας στην περίπτωση της Ελλάδας όπου η ελληνική κυβέρνηση μέσα σε 24 μήνες ψήφισε 248 νόμους.

Τέλος, η Ελληνίδα πρώην υπουργός και πρώην Επίτροπος της ΕΕ, τόνισε τη σημασία της φράσης του Ζ. Μονέ, πρωτεργάτη και εμπνευστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην παρούσα περίοδο, ότι «οι κρίσεις είναι οι καταλύτες στη δημιουργία των μεγάλων ομοσπονδιών της ανθρώπινης ιστορίας. Οι άνθρωποι αποφασίζουν να συνεργαστούν όταν βλέπουν έναν ορατό κίνδυνο...».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ