Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Φιλανδίας λαμβάνουν απειλές για το Κοινοβούλιο από Διαδικτυακό φόρουμ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Φιλανδίας λαμβάνουν απειλές για το Κοινοβούλιο από Διαδικτυακό φόρουμ

Οι φινλανδικές υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσαν σήμερα πως παίρνουν «σοβαρά υπ' όψη» τους τις απειλές κατά του Κοινοβουλίου της οι οποίες διατυπώθηκαν στην διάρκεια μίας ανταλλαγής μηνυμάτων σε Διαδικτυακό τόπο συζήτησης τον Ιούλιο.

«Πάντοτε λαμβάνουμε τα πράγματα σοβαρά υπ' όψη εάν υπάρχουν απειλές εναντίον του Κοινοβουλίου μας, βουλευτών, ή πολιτικών προσώπων. Πάντοτε», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λίινου Λέχτο-Σελιαβάαρα, εκπρόσωπος των Φινλανδικών Υπηρεσιών Ασφαλείας (SUPO).

Η εκπρόσωπος ερωτήθηκε για τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Χέλσινγκιν Σάνοματ, η οποία διατείνεται πως διαθέτει εδάφια από μία συζήτηση σε ένα κρυπτογραφημένο φόρουμ στο Διαδίκτυο, και αφορούσε τρόπους δολοφονίας μελών της κυβέρνησης και βουλευτών σε επίθεση με όπλα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συζήτηση αφορά την ανταλλαγή δεκάδων μηνυμάτων για τον καλύτερο δυνατό τρόπο να περάσει κάποιος όπλα στον περίβολο του Κοινοβουλίου και να φύγει από αυτό δίχως να συλληφθεί, όπως και για τα πιθανά θύματα μίας επίθεσης.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου, την ημέρα που 12 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από σφαίρες οπλοφόρου σε κινηματογράφο της Ορόρα στις ΗΠΑ και δύο ημέρες πριν από την επέτειο των περσινών επιθέσεων του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ στη Νορβηγία, που είχε δολοφονήσει 77 ανθρώπους.

Η Λέχτο-Σελιαβάαρα τόνισε πάντως πως μία άμεση απειλή για τη Φιλανδία, ή τον φινλανδικό λαό για επίθεση στο έδαφός της παραμένει «ισχνή».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ