Ο Ομπάμα καλεί τους πολίτες να συνεργαστούν με τις αρχές, εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας «Ισαάκ» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Ομπάμα καλεί τους πολίτες να συνεργαστούν με τις αρχές, εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας «Ισαάκ»

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα τους κατοίκους των ακτών στον Κόλπο του Μεξικού ότι εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Ισαάκ μπορεί να προκύψουν μεγάλες πλημμύρες, ενώ τους κάλεσε να συμμορφωθούν εάν οι τοπικές αρχές κρίνουν ότι επιβάλλεται η προσωρινή απομάκρυνσή από τις εστίες τους.

«'Ετοιμαζόμαστε για το πλήγμα του Ισαάκ. Θέλω να ενθαρρύνω τους κατοίκους όλων των ακτών μας στον Κόλπο του Μεξικού να συμμορφωθούν με τις ανακοινώσεις των τοπικών αρχών, να τις ακολουθήσουν, ακόμα και αν η εντολή είναι: εκκενώστε», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, αναχωρώντας απ τον Λευκό Οίκο για μία διήμερη προεκλογική εκστρατεία. «Τώρα δεν είναι ώρα να προκαλέσουμε την μοίρα μας, ούτε ώρα να παρακούσουμε τις επίσημες οδηγίες. Λάβετε αυτά σοβαρά υπόψη σας». Η τροπική καταιγίδα Ισαάκ θα αναμένεται να πλήξει και τη Νέα Ορλεάνη, όπως έκανε ο κυκλώνας Κατρίνα πριν από περίπου επτά χρόνια.

Ο Ομπάμα είχε επικρίνει την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου τότε προέδρου Μπους για το πώς χειρίστηκε αυτήν την έκτακτη κατάσταση. Το ότι, σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πριν ξεκινήσει για προεκλογική εκστρατεία αναφέρθηκε δημόσια στις σοβαρές επιπτώσεις, που ενδέχεται να έχει η τωρινή κακοκαιρία στις νότιες Πολιτείες «ασφαλώς έχει τη σημασία του», τονίζουν πολιτικοί παρατηρητές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ