Διευκρινίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις προσλήψεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Διευκρινίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις προσλήψεις

Διευκρινίσεις αναφορικά με δημοσίευμα σχετικά με προσλήψεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), δίνει το υπουργείο με ανακοίνωσή του.

Το ΥΠΕΚΑ αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι το γραφείο κοινοβουλευτικού ελέγχου, που υπάγεται στο γραφείο υπουργού ΠΕΚΑ και που ασχολείται με τις απαντήσεις σε ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές βουλευτών, έχει στελεχωθεί με δύο αποσπασμένους υπαλλήλους με παράλληλα καθήκοντα στην υπηρεσία από την οποία έχουν προέλθει, και μάλιστα σε μια περίοδο με αυξημένο τον όγκο εργασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, που ασκείται πια από βουλευτές μιας επτακομματικής Βουλής, με στόχο:

Α) κατά το δυνατόν, να μην αποδυναμωθούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό και

Β) το έργο που παράγεται στα γραφεία της να μην γίνεται σε βάρος της υπηρεσιακής και επιστημονικής εξέλιξης των υπαλλήλων που απασχολούνται σε αυτά.

«Επομένως», τονίζεται, «δεν πρόκειται για συνεργάτες που έχει προσλάβει ο υπουργός, αλλά υπηρεσιακά στελέχη τού υπουργείου, πολύ περισσότερο δεν είναι 'ημέτεροι' τού υπουργού, διότι οι ίδιοι υπάλληλοι επιτελούσαν το ίδιο έργο στο ΥΠΕΚΑ κατά τη θητεία τής προηγούμενης Βουλής. Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι αυτοί δεν λαμβάνουν πρόσθετες αμοιβές 30% ή 50%, όπως αναγράφει το δημοσίευμα, διότι έτσι ορίζει και ο νόμος, εφόσον προέρχονται από τις υπηρεσίες τού ίδιου υπουργείου».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ