Νότια Αφρική: Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο μεταλλείο Μαρικάνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νοτιοαφρικανική αστυνομία ενίσχυσε σήμερα το πρωί την παρουσία της γύρω από το μεταλλείο πλατίνας στη Μαρικάνα για να προστατεύσει τους εργαζόμενους που θέλουν να προσέλθουν στη δουλειά τους, ενώ διαπραγματεύσεις αναμένεται να διεξαχθούν για να τερματιστούν οι αιματηρές απεργιακές κινητοποιήσεις των δύο τελευταίων εβδομάδων.

Οι δυνάμεις της τάξεις που κρατούν χαμηλούς τόνους μετά το θάνατο από πυρά αστυνομικών 34 ανθρώπων στις 16 Αυγούστου ενισχύθηκαν όταν οι απεργοί απείλησαν με αντίποινα τους "κίτρινους" (μη απεργούς).

Ένας από τους απεργούς δήλωσε στον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου πως εκπρόσωποι των εργαζομένων, που δεν συνδέονται με κανένα σωματείο, θα συναντηθούν μέσα στην ημέρα με την υπουργό Εργασίας Μίλντρεντ Ολιφαντ, μια ημέρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση κυβέρνησης, συνδικάτων και διοίκησης της εταιρίας Λονμίν, η οποία διαχειρίζεται το μεταλλείο.

«Ελπίζουμε πως οι συνομιλίες θα έχουν θετικά αποτελέσματα. Δεν είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να εργαστούν. Αυτό που θέλουμε είναι χρήματα!", τόνισε ένας μεταλλωρύχος και πρόσθεσε: "η κυβέρνηση είναι η μόνη μας ελπίδα»

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ