Σερβία: Μαίνεται εκτός ελέγχου η μεγάλη πυρκαγιά στο όρος Τάρα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Μαίνεται εκτός ελέγχου η μεγάλη πυρκαγιά στο όρος Τάρα

Εκτός ελέγχου παρέμενε μέχρι χθες τα μεσάνυχτα η πυρκαγιά που μαίνεται στο όρος Τάρα, στη Σερβία, τις τελευταίες ημέρες. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ η μικρής διάρκειας βροχή που έπεσε χθες βοήθησε ελάχιστα τις δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Αντίθετα, η βροχή συνέβαλε στον περιορισμό των πύρινων μετώπων στην περιοχή Βρσκα Τσούκα, στα ανατολικά της χώρας και στη Λιουμπόβιτσα, δυτικά.

Χθες, στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στο όρος Τάρα συμμετείχαν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Ρωσία.

Την περιοχή επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος τόνισε πως το πιο σημαντικό είναι να μην απειληθούν ανθρώπινες ζωές.

Σε ό,τι αφορά τις υλικές ζημιές, είπε πως είναι πολύ μεγάλες κι ότι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστούν μέτρα για τις πυρόπληκτες περιοχές.

«Όλοι θα αποζημιωθούν για τις ζημιές, όπως και στην περίπτωση αυτών που επλήγησαν από την ξηρασία» υπογράμμισε ο κ. Ντάτσιτς.

Σύμφωνα με το Σέρβο πρωθυπουργό, περίπου 400 φωτιές ξέσπασαν μόνο την Κυριακή στη χώρα.

Στο όρος Τάρα επιχειρούν 428 πυροσβέστες, μέλη της χωροφυλακής και του Στρατού, με τη συνδρομή εναέριων μέσων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ