Ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία της δίκης των συλληφθέντων ανθρακωρύχων του Μαρικάνα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία της δίκης των συλληφθέντων ανθρακωρύχων του Μαρικάνα

Η ακροαματική διαδικασία στην δίκη των ανθρακωρύχων οι οποίοι συνελήφθησαν στη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων στο ορυχείο Μαρικάνα ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα σε δικαστήριο προαστίου της Πρετόριας.

Οι συλληφθέντες ανθρακωρύχοι αντιμετωπίζουν πολλαπλές κατηγορίες, που ξεκινούν από αυτήν του φόνου έως της παράνομης συγκέντρωσης, και περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων για οπλοκατοχή, ή απειλές κατά των μη απεργούντων συναδέλφων τους.

Έπειτα από μία πρωινή συνεδρίαση που αναλώθηκε σε διαδικαστικά ζητήματα και οργανωτικά θέματα, ο δικαστής Εσάου Μποντιγκέλα ξεκίνησε επισήμως την ακροαματική διαδικασία στις 14:30 ( 15:30 ώρα Ελλάδος), ενώ οι κατηγορούμενοι ανθρακωρύχοι είχαν οδηγηθεί στο δικαστήριο στις 08:00.

Έξω από το δικαστήριο, περίπου 30 γυναίκες τραγουδούσαν και χόρευαν κατά την προσαγωγή των κατηγορουμένων για να τους εμψυχώσουν. Μία επιγραφή, την οποία κρατούσε μία εξ αυτών, ανέφερε πως «Οι πραγματικοί εγκληματίες είναι οι αστυνομικοί και η Lonmin», η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το ορυχείο λευκόχρυσου, όπου βρήκαν τον θάνατο 44 άνθρωποι κατά τις συγκρούσεις--από τους οποίους οι 34 έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί στην είσοδο του δικαστηρίου.

Σε αντίθεση με την πρώτη ακροαματική διαδικασία, στις 20 Αυγούστου, στην οποία αντιμετωπίσθηκαν διαδικαστικά θέματα, στη σημερινή επετράπη στις οικογένειες ορισμένων κατηγορουμένων να παρακολουθήσουν τα διαμειβόμενα, τα οποία καθυστέρησαν λόγω των αναγκών μετάφρασης και στις τρεις γλώσσες (τσόσα, σόθο, και σόνα) και της παρουσίασής τους ανά μικρές ομάδες.

Ο αντιπρόσωπος της εισαγγελίας ζήτησε εκ νέου μία αναβολή της δίκης για μία εβδομάδα, τονίζοντας «πως δεν έχει επαρκείς πληροφορίες και αποδεικτικό υλικό», ενώ η υπεράσπιση πρόκειται να ζητήσει την αποφυλάκιση υπό όρους των ανθρακωρύχων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ