Κόρινθος: Ολοκληρώθηκε το επιστημονικό συνέδριο για την ανάδειξη των νερών Λουτρακίου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Κόρινθος: Ολοκληρώθηκε το επιστημονικό συνέδριο για την ανάδειξη των νερών Λουτρακίου

Η ανάδειξη της παγκόσμιας φήμης και ποιότητας του φυσικού μεταλλικού, του ιαματικού και του θαλασσινού νερού Λουτρακίου, ήταν το θέμα του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο Λουτρακίου, με πρωτοβουλία του δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, κλείνοντας έτσι το τετραήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Το σταυροδρόμι των νερών».

O δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης, χαιρέτισε τους επιστημονικούς εισηγητές, υπενθυμίζοντας το πόσο απλόχερα απολαμβάνει η περιοχή τα δώρα αυτά της φύσης, καθώς και τη σημαντικότητα διαφύλαξής τους ως «κόρην οφθαλμού».

Για την υδρογεωλογική δραστηριότητα τού ΙΓΜΕ στην ευρύτερη περιοχή Λουτρακίου και τα αποτελέσματά της, μίλησαν οι υδρογεωλόγοι του ΙΓΜΕ, Κ. Παπαδόπουλος και Β. Ζοράπας, οι οποίοι ενημέρωσαν για τα όρια, τη δομή και τη λειτουργία τού υδροφορέα της λεκάνης Λουτρακίου, τους παράγοντες επιρροής της ποιότητάς του, την υπογραφή τού υδροφορέα στο νερό και τον κύκλο τού νερού για τη δημιουργία του υδροφορέα.

Πολύ σύντομα αυτά τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα και από τον δικτυακό τόπο τού δήμου Λουτρακίου.

Τέλος, σημειώθηκε ότι τα επίπεδα του χρωμίου (Cr) είναι κάτω από τα όρια ποσιμότητας, γεγονός που οφείλεται σε πετρωματικές ιδιότητες και όχι σε εξωγενείς παράγοντες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ