Αιτή: Αναμένει το χτύπημα του τυφώνα Ισαάκ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αιτή: Αναμένει το χτύπημα του τυφώνα Ισαάκ

Η τροπική καταιγίδα Ισαάκ ενδεχομένως τις ώρες που θα πλήξει την Αϊτή να έχει την ισχύ τυφώνα προειδοποίησαν το Σάββατο οι μετεωρολόγοι.

Το Εθνικό Κέντρο για τους τυφώνες στο Μαϊάμι της Φλόριντα, εξέδωσε ανακοίνωση ότι ο Ισαάκ θα χτυπήσει την Αϊτή από το μεσημέρι του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής, προκαλώντας σοβαρή ανησυχία στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς.

Στην πρωτεύουσα της Αϊτής χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε σκηνές, μετά το φονικό σεισμό 2010 που σκότωσε 220.000 ανθρώπους και δημιούργησε πολλά προβλήματα στη χώρα, η οποία ακόμη αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια της.

Για τη Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία μοιράζεται το νησί της Ισπανιόλα με την Αϊτή, παραμένει η προειδοποίηση για τροπική καταιγίδα.

Σε κάθε περίπτωση είτε το νησί χτυπηθεί από τροπική καταιγίδα, είτε από τυφώνα, αναμένονται βροχοπτώσεις μέχρι 50 εκατοστά, που είναι απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή εξ αιτίας των πλημμύρων και των κατολισθήσεων που προκαλούν.

Την Παρασκευή, ο Ισαάκ ταξινομήθηκε ως τροπική καταιγίδα, με ανέμους 96 χιλιομέτρων ανά ώρα και ενώ ήταν ακόμα 300 χιλιόμετρα νότια-ανατολικά της πρωτεύουσας της Αϊτής.

Μετά την Ισπανιόλα, ο Ισαάκ θα κατευθυνθεί προς την Κούβα και αργά την Κυριακή ή νωρίς τη Δευτέρα, ο Ισαάκ θα μπορούσε να φθάσει στη Φλόριντα αλλά είναι πιθανό να αλλάξει πορεία προς τα δυτικά στον κόλπο του Μεξικού.

Στη Φλόριντα τη Δεύτερα ξεκινά το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όπου αναμένεται να δοθεί επίσημα το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου στον Μιτ Ρόμνεϊ. Οι διοργανωτές αναμένουν 50.000 άτομα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στην Τάμπα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ