Κένυα: Συνελήφθησαν εννέα άτομα για το μακελειό στις όχθες του ποταμού Τάνα - Ακόμη δέκα καταζητούνται - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κένυα: Συνελήφθησαν εννέα άτομα για το μακελειό στις όχθες του ποταμού Τάνα - Ακόμη δέκα καταζητούνται

Η κενυατική αστυνομία προχώρησε σήμερα στη σύλληψη πέντε ηγετών παρανόμων οργανώσεων και άλλων τεσσάρων φυλάρχων σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις με απολογισμό περίπου 60 νεκρούς για μακρόχρονες διαφορές σχετικές με καλλιεργήσιμα λειβάδια, βοσκή κοπαδιών και την πρόσβαση στο νερό, σε μια αγροτική περιοχή στον ανατολικό τομέα της χώρας, στις όχθες του ποταμού Τάνα.

Στην ανωτέρω περιοχή σκάφθηκε τις τελευταίες ώρες «ένας ομαδικός τάφος με 50 σορούς».

Οπλισμένοι με μαχαίρια, τόξα και βέλη και λόγχες οι επιτιθέμενοι, που ανήκαν στη φυλή των Ποκόμο, συγκρούστηκαν με τους 'Ορμα, μη διστάζοντας να κάψουν ζωντανούς 'Ορμα, καταδιώκοντας με απηνή τρόπο όσους μέσα σε πανικό επιχειρούσαν να διαφύγουν.

Ο κυβερνητικός επίτροπος για την παράκτια Κένυα, Σάμιουελ Κιλέλε, μιλώντας σήμερα στο λιμάνι στη Μομπάσα τόνισε: «έχουν πλέον συλληφθεί οι πρωταίτιοι της διοργάνωσης και τέλεσης της επίθεσης κατά των 'Ορμα, όμως ταυτοχρόνως, ως «συνεργοί», και οι υπεύθυνοι που παρέλειψαν, ως όφειλαν, να ενημερώσουν έγκαιρα την κυβέρνηση γι αυτά τα έκτροπα». Πρόσθεσε ότι «άλλα δέκα άτομα καταζητούνται».

«Εχουμε καλέσει τους Ποκόμο να παραδώσουν τα όπλα και θα το επιβάλλουμε, δεδομένου ότι δεν υπακούουν», τόνισε ο ίδιος κυβερνητικός επίτροπος.

«Δεν θα ανεχθώ τέτοιας μορφής συγκρούσεις σε περιοχές της Κένυας, την παράλογη απώλεια ανθρώπινης ζωής», υπογράμμισε ο πρόεδρος Μουάι Κιμπάκι, που προσφώνησε την τελετή ορκωμοσίας νέων αξιωματικών της αστυνομίας στο Ναϊρόμπι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ