Νορβηγία: Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τους χειρισμούς της νορβηγικής δικαιοσύνης στην υπόθεση του Μπράιβικ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νορβηγία: Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τους χειρισμούς της νορβηγικής δικαιοσύνης στην υπόθεση του Μπράιβικ

Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε σήμερα τους χειρισμούς των δικαστικών αρχών της χώρας του, μετά την καταδίκη σε 21 χρόνια κάθειρξης του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ για τη δολοφονία 77 ανθρώπων τον Ιούλιο του 2011.

«Ήταν σημαντικό η δίκη να διεξαχθεί με βάση τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Ήταν σκληρό για πολλούς να ακούν την αφήγηση αυτής της φρίκης, αλλά ήταν απαραίτητο σε μια κοινωνία που διέπεται από το δίκαιο», πρόσθεσε.

Από «σεβασμό στην αρχή του διαχωρισμού των εξουσιών» ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει την ποινή.

Ο Στόλτενμπεργκ έχει ζητήσει να μιλήσει την Τρίτη στο Κοινοβούλιο, μετά τη δημοσιοποίηση μιας ιδιαίτερα επικριτικής έκθεσης της ανεξάρτητης επιτροπής που ερεύνησε την υπόθεση του Μπράιβικ και εντόπισε τις παραλείψεις της αστυνομίας και των κρατικών αρχών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ