Τόγκο: Περίπου 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 125 συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τόγκο: Περίπου 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 125 συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης

Περίπου 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 125 συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης που έγιναν την Τρίτη και την Τετάρτη στη Λομέ και διαλύθηκαν με τη χρήση δακρυγόνων από τις δυνάμεις της τάξης, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. «Μέχρι στιγμής έχουμε καταμετρήσει περίπου 100 τραυματίες. Επίσης 125 άνθρωποι συνελήφθησαν, σύμφωνα πάντα με προσωρινά στοιχεία», δήλωσε ο Πέντρο Αμούζου, μέλος του συνασπισμού της αντιπολίτευσης «Ας Σώσουμε το Τόγκο».

Ωστόσο σύμφωνα με την κυβέρνηση, δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά την Τρίτη, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός. Η κυβέρνηση δεν έδωσε στη δημοσιότητα κάποιον επίσημο απολογισμό για την Τετάρτη.

Ο συνασπισμός αυτός της αντιπολίτευσης έχει διοργανώσει πολλές διαδηλώσεις στο Τόγκο από τις 12 Ιουνίου με αίτημα κυρίως την κατάργηση των νέων διατάξεων του εκλογικού κώδικα, τις οποίες υιοθέτησε η Εθνοσυνέλευση χωρίς να υπάρχει ομοφωνία μεταξύ της πολιτικής τάξης.

Ο συνασπισμός ζητεί επίσης την αναβολή για τον Ιούνιο του 2013 των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες θεωρητικά προβλέπεται να διεξαχθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο, λόγω των καθυστερήσεων που υπάρχουν στη διοργάνωσή τους.

Ο συνασπισμός «Ας Σώσουμε το Τόγκο», ο οποίος συσπειρώνει εννέα οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και επτά κόμματα και κινήματα της αντιπολίτευσης, ζήτησε χθες την αποχώρηση του προέδρου Φόρε Γκνασινγκμπέ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το θάνατο του πατέρα του το 2005, κάνοντας λόγο για μια "μόνιμη κατάσταση πραξικοπήματος" στη χώρα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαδηλώσεις αντιπολίτευση Τόγκο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ