Κένυα: Οι αρχές σχεδιάζουν να μεσολαβήσουν στην διένεξη δύο φυλών μετά τις συγκρούσεις με 60 νεκρούς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κένυα: Οι αρχές σχεδιάζουν να μεσολαβήσουν στην διένεξη δύο φυλών μετά τις συγκρούσεις με 60 νεκρούς

Ξεκίνησε διαβουλεύσεις η αστυνομία της Κένυας με τα μέλη της φυλής Όρμα η οποία κατοικεί σε παρόχθιες περιοχές στον ποταμό Τάνα, μέρες αφότου εξοντώθηκαν τουλάχιστον 60 μέλη της φυλής, ιδίως γυναικόπαιδα, από 300 ένοπλα μέλη της πολιτοφυλακής των Πόκομο.

«Θέλουμε να μεσολαβήσουμε ανάμεσα στους Όρμα και στους Πόκομο", δήλωσε στο Ναϊρόμπι ο αστυνομικός Τζέιμς Άγκρεϊ Αντόλι, προεξοφλώντας ότι "επίκεινται πολλές συλλήψεις γι' ανθρωποκτονίες».

Αιτία της σύγκρουσης είναι «τα καλλιεργήσιμα λιβάδια όσο και η πρόσβαση σε αυτά, τομείς στους οποίους η κυβέρνηση μπορεί να παρέμβει», υπογράμμισε ο Αντόλι. Στην περιοχή του ποταμού Τάνα, πρόσθεσε ο ίδιος, περιπολούν αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να αποτραπούν νέα κρούσματα φυλετικής βίας.

Τα θύματα, ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα, των Όρμα σφαγιάστηκαν ενώ κοιμούνταν με μαχαίρια, ή κάηκαν ζωντανά, στο πλαίσιο της χειρότερης φυλετικής «εκκαθάρισης» που η Κένυα γνώρισε από των πολυσυζητημένων προεδρικών εκλογών του 2007, γράφει σήμερα η κενυατική εφημερίδα Standard.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κένυα Όρμα Τάνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ