«Γελοία» χαρακτήρισε η Κύπρια ΥΠΕΞ την απόφαση του βρετανικού κακουργιοδικείου για τον Ναντίρ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

«Γελοία» χαρακτήρισε η Κύπρια ΥΠΕΞ την απόφαση του βρετανικού κακουργιοδικείου για τον Ναντίρ

«Γελοία» χαρακτήρισε την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου για τον τουρκοκύπριο επιχειρηματία Ασίλ Ναδίρ η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή, η οποία διερωτήθηκε ποιο έντιμο βίο επικαλέστηκε το δικαστήριο.

Η κυρία Μαρκουλλή, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα», ανέφερε ότι ο Ασίλ Ναδίρ είναι «ένας εγκληματίας που ασελγούσε όλα αυτά τα χρόνια πάνω στα περιουσιακά δικαιώματα των ελληνοκυπρίων προσφύγων».

Διερωτήθηκε επίσης πότε ο Ναδίρ θα καταδικαστεί για τα εκατοντάδες εγκλήματα, που έχει διαπράξει σε βάρος των ελληνοκυπρίων εκτοπισμένων.

Το Κακουργιοδικείο του Λονδίνου επέβαλε ποινή δεκαετούς φυλάκισης στον Ασίλ Ναδίρ, πρώην πρόεδρο της «Πόλι Πεκ», ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε δέκα κατηγορίες για υπεξαίρεση από την εταιρεία ποσού που ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια στερλίνες, με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Ωστόσο, με το αιτιολογικό του πρότερου έντιμου βίου, ο Ναδίρ, 71 ετών, θα εκτίσει ποινή μόνο πενταετούς φυλάκισης και ακολούθως θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Αναμένεται ότι οι συνήγοροι του Ναδίρ θα εφεσιβάλουν την απόφαση.

Ο Ασίλ Ναδίρ θα παρουσιαστεί εκ νέου το Σεπτέμβριο ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο θα συνέλθει για να συζητήσει για τα περιουσιακά στοιχεία του σχετικά με την καταβολή δικαστικών εξόδων. Επίσης, ενδέχεται να ακολουθήσει και αγωγή από το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος για αποζημιώσεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ