Σουηδία: Η Sony Mobile σχεδιάζει ως και χίλιες απολύσεις σε εργοστάσιο στο Λουντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σουηδία: Η Sony Mobile σχεδιάζει ως και χίλιες απολύσεις σε εργοστάσιο στο Λουντ

Η Sony Corp. σχεδιάζει να κάνει εκατοντάδες απολύσεις --«έως και χίλιες σε σύνολο τριών χιλιάδων προσωπικού»-- στη μονάδα της στη νότια Σουηδία, στο Λουντ, αναφέρει σήμερα η σουηδική εφημερίδα Sydsvenskan.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Sony, Καζούο Χιράι, δέχεται μεγάλη πίεση να αντιστρέψει την παρούσα τάση στον εταιρικό ισολογισμό, που αυτόν τον μήνα παρεξέκλινε αισθητά από τους σχεδιασμούς για την διετία 2012 και 2013.

Η Sony απέκτησε στο ξεκίνημα του τρέχοντος έτους τον έλεγχο στην Sony-Ericsson, που παράγει κινητά τηλέφωνα --με τίμημα το 1,05 δισ. ευρώ-- και η τελευταία μετονομάστηκε σε Sony Mobile.

Συγχρόνως, ανέκυψαν πληροφορίες ότι στη σουηδική μονάδα, με σκοπό να περισταλεί το εταιρικό κόστος, θα γίνουν απολύσεις.

Σύμφωνα με άλλη πληροφορία στο σουηδικό δημοσίευμα, για την οποία δεν προκύπτει προς το παρόν επιβεβαίωση, στα άμεσα σχέδια περιλαμβάνεται η μεταφορά στην Ιαπωνία του σχεδιασμού του hardware των κινητών και η διατήρηση στη Σουηδία μόνον του software. Η νέα εταιρεία επιφυλάχθηκε να κυκλοφορήσει ενημερωτικό δελτίο εντός της αυριανής ημέρας.

Στο εργοστάσιο στο Λουντ τους προηγούμενους μήνες έγιναν ήδη 149 απολύσεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ