Συρία: Το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης εξετάζει η αντιπολίτευση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης εξετάζει η αντιπολίτευση

Το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, ο κυριότερος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, εξετάζει την πιθανότητα να σχηματίσει μια «μεταβατική κυβέρνηση», ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός του, Άμπντελ Μπάσετ Σάιντα, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

«Επί του παρόντος εξετάζουμε το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης», είπε ο Σάιντα που ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας της συριακής αντιπολίτευσης που έγινε δεκτή από τον Γάλλο πρόεδρο παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Σύμφωνα με τον Σάιντα η προσωρινή κυβέρνηση θα είναι «ανοιχτή» σε όλες τις συνιστώσες της συριακής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης και της κοινότητας των αλαουιτών, από την οποία προέρχεται ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ερωτώμενος για το πότε μπορεί να ανακοινωθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης, είπε ότι «είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολλές συζητήσεις, δεν πρέπει να βιαστούμε όμως το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο προσπαθεί να φτάσει (σε μια συμφωνία) το συντομότερο δυνατόν».

Στο ερώτημα, αν θα πρόκειται για μια εξόριστη κυβέρνηση, ο Σάιντα υπογράμμισε ότι βασικός στόχος είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εντός της Συρίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ