Χανιά: Βελτιώνεται η ενεργειακή αποδοτικότητα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Χανιά: Βελτιώνεται η ενεργειακή αποδοτικότητα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Την ένταξη του έργου «Βελτίωση Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)- Εκσυγχρονισμός Μηχανολογικού Εξοπλισμού» στο ΕΣΠΑ, μέσω του προγράμματος Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Το έργο, με προϋπολογισμό 178.634 ευρώ, είναι το δέκατο τρίτο που εντάσσει η δημοτική αρχή των Χανίων στο ΠΕΠ Κρήτης, από τις αρχές του 2011 έως σήμερα. Το συνολικό ποσό των εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων προς τον δήμο Χανίων, μέσω ΠΕΠ, υπερβαίνει τα 22 εκατ. ευρώ.

«Με το έργο αυτό, λύνεται οριστικά το πρόβλημα ψύξης και κλιματισμού που αντιμετώπιζε το ΚΑΜ και το οποίο δυσχέραινε την υλοποίηση εκδηλώσεων, ειδικά τους θερινούς μήνες», τόνισε ο δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας πως «η αίτηση χρηματοδότησης του δήμου, μαζί με την ολοκληρωμένη μελέτη του έργου, υποβλήθηκε στις 21 Ιουνίου 2012 προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία, αφού μελέτησε το φάκελο, αποφάσισε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, στις 10 Αυγούστου».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιχείρησης του δήμου, Νάνσυ Αγγελάκη, «το έργο θα δώσει λύση στο πρόβλημα της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου, καθώς η υφιστάμενη εγκατάσταση αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας, εξαιτίας της εσωτερικής τοποθέτησής της μέσα στη στέγη, όπου τόσο η απορρόφηση όσο και η εξαγωγή του αέρα είναι μικρότερη της απαιτούμενης». Η κ. Αγγελάκη προσέθεσε ότι σημαντικό είναι και το δεύτερο υποέργο, που αφορά την προμήθεια ηλεκτρονικού-τεχνικού εξοπλισμού (συσκευών προβολής, ηλεκτρονικών υπολογιστών), με τα οποία, όπως ανέφερε, «θα καλύψουμε τις ανάγκες του πολιτιστικού- συνεδριακού αυτού χώρου, για τη διοργάνωση υψηλής ποιότητας επιστημονικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων».

Ο μηχανικός- μελετητής του έργου Γιώργος Ευθυμίου αναφέρθηκε στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου τονίζοντας ότι προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η προμήθεια τριών αντλιών θερμότητας προς αντικατάσταση των υφισταμένων, δεδομένου του προβλήματος που προέκυψε κατά τη λειτουργία τους (χαμηλός βαθμός απόδοσης και υψηλή ηλεκτρική κατανάλωση), καθώς και η προμήθεια όλων των απαιτούμενων υλικών με τις αναγκαίες εργασίες για την εγκατάσταση των νέων αερόψυκτων αντλιών θερμότητας αέρα- νερού, που περιγράφονται στις τεχνικές προδιαγραφές και στην τεχνική μελέτη.

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2012.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ