Βενεζουέλα : Φονική συμπλοκή σε φυλακή με 25 νεκρούς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βενεζουέλα : Φονική συμπλοκή σε φυλακή με 25 νεκρούς

Είκοσι τέσσερις κρατούμενοι και ένας επισκέπτης έχασαν τη ζωή τους, σε συγκρούσεις αντίπαλων συμμοριών σε φυλακή της Βενεζουέλας, δήλωσε η αρμόδια υπουργός Φυλακών, Ίρις Βαρέλα.

Οι κρατούμενοι προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο μιας πτέρυγας στη φυλακή Γκουατίρε, νότια του Καράκας, ανέφερε η υπουργός .

Η βία ξέσπασε την Κυριακή το βράδυ και οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο της κεντρικής φυλακή στην πολιτεία της Μιράντα, συμπλήρωσε η υπουργός.

Οι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες «θα πρέπει να λογοδοτήσουν» δήλωσε επίσης η Βαρέλα, στην κρατική τηλεόραση

Η μη – κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Φυλακών της Βενεζουέλας, σημειώνει ότι οι φυλακές στη χώρα είναι υπερπλήρεις. Η συγκεκριμένη χτίστηκε για να στεγάσει 750 κρατούμενους και φιλοξενεί πάνω από 3.000.

Η κατάσταση είναι παρόμοια και σε άλλες φυλακές της Νότιας Αμερικής, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Ουμπέρτο Πραντο

Πέρυσι 560 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε φυλακές της Βενεζουέλας. Τους πρώτους έξι μήνες του 2012 σκοτώθηκαν 304 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 671.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ