Ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών θα συναντηθεί με τον πρόεδρο αντιπολιτευόμενου Συριακού Εθνικού Συμβουλίου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών θα συναντηθεί με τον πρόεδρο αντιπολιτευόμενου Συριακού Εθνικού Συμβουλίου

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς θα υποδεχθεί την ΤΡίτη τον πρόεδρο του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου (CNS) Άμπντελ Μπάσετ Σαΐντα, όπως τόνισε σε αποψινή του ανακοίνωση το γραφείο του υπουργείου του.

«Ο υπουργός θα συναντηθεί με αντιπροσώπους του Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και με τον πρόεδρό του», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση του Και ντ' Ορσαί, ο Φαμπιούς είχε σήμερα συνάντηση και με τον νέο ειδικό απεσταλμένου του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ στη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι.

«Ο υπουργός επεσήμανε τη σημασία να εργασθούμε για μία τάχιστη παύση των εχθροπραξιών, καθώς και για την προετοιμασία της πολιτικής μετάβασης, σε συνδυασμό με την συριακή αντιπολίτευση, προς το συμφέρον όλων των Σύρων και με στόχο τη θεμελίωση μίας ελεύθερης και δημοκρατικής Συρίας, που θα σέβεται τα δικαιώματα του Ανθρώπου και τις μειονότητες», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Μπραχίμι, που έλαβε την περασμένη Παρασκευή τη σκυτάλη στη δύσκολη αποστολή του από τον προκάτοχό του Κόφι Άναν, είχε σήμερα συνάντηση και με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ