Ρουμανία: Κινηματογράφος και βαλκανική κουζίνα στο «πιάτο» ενός φεστιβάλ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρουμανία: Κινηματογράφος και βαλκανική κουζίνα στο «πιάτο» ενός φεστιβάλ

Λάτρεις του σινεμά αλλά και των βαλκανικών γεύσεων βρίσκονται από χθες στο λιμάνι Τσετάτε της ρουμανικής επαρχίας Ντόλι (νοτιο-δυτικά του Βουκουρεστίου), συμμετέχοντας στο τρίτο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Divan, που θα διαρκέσει ως τις 26 Αυγούστου.

«Αυτό που είναι καινούργιο στο φετινό φεστιβάλ είναι η προσπάθεια να δείξουμε κάποια πράγματα που δεν είναι τυπικά των Βαλκανίων, ορισμένα στοιχεία ή κινηματογραφικά είδη που κινούνται εκτός πλαισίου» δήλωσε η πρόεδρος του φεστιβάλ Μάσα Ντινέσκου, εξηγώντας πως στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα υλοποιηθούν μία σειρά άλλων δράσεων, όπως συναυλίες βαλκανικής μουσικής, έκθεση φωτογραφίας κ.λπ.

Από την πλευρά του, ο «οικοδεσπότης» της διοργάνωσης Μίρτσεα Ντινέσκου εξήγησε ότι το φεστιβάλ περιλαμβάνει και μία γαστρονομική διάσταση, με γεύσεις από τις κουζίνες διαφόρων χωρών των Βαλκανίων, όπως της Βουλγαρίας, αλλά και προβολή ανάλογων ταινιών, όπως η ταινία "Fish n' Chips" του Κύπριου Ηλία Δημητρίου.

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Divan θα προβληθούν συνολικά 47 ταινίες, εκ των οποίων οι 33 μικρού μήκους, από 12 χώρες: Αλβανία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Κύπρος, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία, Ρουμανία, αλλά και από τη Ρωσία, την Ολλανδία και την Ιταλία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ