Ρωσία: Ο Γκάρι Κασπάροφ διαψεύδει ότι δάγκωσε αστυνομικό μετά τη δίκη των Pussy Riot - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρωσία: Ο Γκάρι Κασπάροφ διαψεύδει ότι δάγκωσε αστυνομικό μετά τη δίκη των Pussy Riot

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι και σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου, Γκάρι Κασπάροφ αρνήθηκε το Σάββατο ότι δάγκωσε έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια συλλήψεων που ακολούθησαν της ετυμηγορίας του δικαστηρίου για το γυναικείο πανκ συγκρότημα Pussy Riot.

«Ίσως τον δάγκωσε ο σκύλος του»,είπε ο Κασπάροφ διαψεύδοντας τις κατηγορίες που του προσάπτει η αστυνομία ότι δάγκωσε στο χέρι έναν ανώτερο αξιωματικό.

Το περιστατικό σύμφωνα με την αστυνομία συνέβη όταν οι δυνάμεις της συνέλαβαν περίπου 100 υποστηρικτές των Pussy Riot έξω από το δικαστήριο, την περασμένη Παρασκευή .

Όλοι οι διαδηλωτές κρατούνται, εκτός από μία γυναίκα, που απελευθερώθηκε αργά το Σάββατο.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν αρνήθηκε να σχολιάσει τη δικαστική απόφαση για διετή φυλάκιση στα τρία μέλη του συγκροτήματος, τα οποία σε ανακοίνωση τους δηλώνουν ότι, «ο αγώνας συνεχίζεται».

Την οργή της για τη διετή φυλάκιση των Pussy Riot, εξέφρασε δημόσια κατά τη διάρκεια συναυλίας της στη Ζυρίχη, η Μαντόνα, ενώ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ περιέγραψε την ετυμηγορία «ως σημάδι αδυναμίας και όχι δύναμης».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ